• Instagram
produsentpodden01.jpg

PRODUSENTPODDEN

En podcast som tar pulsen på det frie scenekunstfeltet.

Ment som en reflekterende plattform hvor vi snakker om visjoner, tanker og motivasjon til å produsere og formidle scenekunst på nye, kreative måter. Koronapandemien har ført til annerledes programmering utover tradisjonelle scenerom, mindre nasjonal og internasjonal turnering, og trangere økonomi for både kunstneren og samarbeidspartnerne. Vår erfaring som produsenter sier oss at dette kan kanskje være tiden for et vendepunkt, hvor nye løsninger for produksjon og samarbeid bør utforskes.

I ProdusentPodden inviterer vi fagpersoner, kritikere, kunstnere, arrangører, teoretikere og produsentkollegaer til samtale. Vi vil diskutere muligheter og videreutvikling i feltet. Men hva er den største utfordringen i det frie scenekunstfeltet i dag? Hvordan kan vi best mulig jobbe for synliggjøring og formidling? Og hva er holdningen til å tenke nytt innenfor bærekraft? 


Programleder: Gunnbjørg Johannessen/ Syv mil AS
Produsert av Gunnbjørg Johannessen og Camilla Svingen /Syv mil AS. 

Teknisk ansvarlig: Roy Bjørge. 

Oppstart: 9 episoder fra 22.oktober - 2021 - juni 2022


Følg podcasten og annonsering på Instagram, Facebook og Spotify

1. DET GULE KONTORET PÅ USF VERFTET (22.oktober 2021)

En presentasjon av scenekunstkompaniet SYV MIL: hvem er vi, hva gjør vi og hvilke tanker gjør vi oss om scenekunstfeltet på vestlandet? 

Gjester: Camilla Svingen, daglig leder og kreativ produsent i Syv mil. 

Hjørdis Steinsvik, styreleder og kreativ produsent i Syv mil. 


2. PROSCEN - PRODUSENTENHET FOR SCENEKUNST (7. november 2021)

Proscen er en unik nettverks- og kompetanseorganisasjon for det frie profesjonelle scenekunstfeltet på Vestlandet.
Mye spennende skjer i scenekunstfeltet og vi blir bedre kjent med hvem og hva Proscen er, samt hvilke tilbud medlemmene i organisasjonen har. I tillegg sjekker vi ut hva som finnes innenfor de grønne veggene på Cornerteateret. Vi får også vite litt om hva som finnes av andre scenekunst-organisasjoner i Norge.

Gjest: Millan Persdotter Persson, daglig leder i Proscen - Produsentenhet for Scenekunst


3. BÆREKRAFTIG SCENEKUNST (7. desember 2021)

Hva betyr bærekraftig scenekunst, og hvordan kan vi produsere mer bærekraftige produksjoner? 

Scenograf og kostymedesigner Silje Sandodden Kise jobber målrettet med bærekraft i sine kunstneriske prosjekter, og hun kommer til ProdusentPodden for samtale. 

I tillegg introduserer Camilla Svingen en ny nasjonal portal som skal lanseres i 2022, en digital plattform som skal tilrettelegge for bærekraftige løsninger rundt produksjon i scenekunstfeltet.

Gjester: Silje Sandodden Kise, scenograf / styreleder i Norske Scenografer og Camilla Svingen, daglig leder og produsent i

Syv mil. 

4. SCENEKUNST I DET FRI (7. januar 2022)

Vi snakker om kreativ programmering, og hvordan bruke naturen og uterommet til kunst og kultur. Hvordan benytte seg av kulturminne arenaer, og hvordan sette i sving en helg bygd for å skape unike natur- og scene opplevelsene. Vi vil også snakke om forarbeidet rundt det å finne det rette stedet for din produksjon.


5. FRILUFTSSCENEN (7. februar 2022)

Hvordan det er å drive en kulturarena som retter fokuset på utendørs visninger? Hva er potensialet for å tenke mer av dette? Vi diskuterer utfordringer og fordeler med utescene. 

6. PRESSEDEKNING (7. mars 2022)

I dagens episode vil vi diskutere hvordan man kan gjøre seg synlig for pressen når man jobber i det frie scenekunstfeltet. Hva vekker nysgjerrigheten til en kritiker, og kan man legge mer til rette for tettere kontakt mellom presse og det frie feltet. 

Podcast nr. 7, 8 og 9 vil bli bestemt ut fra aktualitet i 2022.

 

Produsentpodden er støttet av: 

download-2.png
download-4.png
download-5.png
download.png